top of page
Portret van Kinesioloog Anja

Even voorstellen..

Ik ben Anja Hoog Antink (geboren in 1978) en na bijna vijfentwintig jaar werkzaam te zijn geweest binnen de zorg, het bedrijfsleven en de politie, startte ik in 2021 met de opleiding tot kinesioloog.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Verder met mijn verhaal

Op dat moment wist ik dat ik iets anders wilde gaan doen. Ik had gedaan en bereikt binnen de politieorganisatie wat ik wilde en voelde dat het tijd was voor een nieuwe stap. Ik nam verlof op en dacht terug aan de meest bijzondere momenten in mijn leven. Door dit te doen kwam ik bij een heldere herinnering (van 20 jaar geleden) aan het moment dat ik zelf op de behandeltafel lag bij een kinesioloog. 

Deze herinnering voelt nog steeds als de dag van gisteren. Dat moment heeft zoveel indruk op mij gemaakt, omdat het mij voor het eerst in mijn leven bewust leerde naar mijn eigen lichaam en geest te luisteren. Hiermee werden voor mij de (tot op dat moment nog) onverklaarbare klachten ineens verklaarbaar en begreep ik mezelf. Ik leerde mezelf lief te hebben en te accepteren.

Toch ‘vergat’ ik dit weer en in de jaren erna kampte ik regelmatig met klachten als pijn in mijn rug, overgevoelige luchtwegen en spanningsklachten. Tot begin 2021, toen ik besloot dat ik de kracht van kinesiologie en de liefde voor mezelf niet langer wilde ‘vergeten’. Ik bezocht een open lesdag van het Welkin Kinesiologie College en wist het na deze dag zeker: “Dit is mijn vak!”. 

Foto van de vensterbank met een politiepet en een beeldje van een klimmend mannetje

Sinds 19 april 2023 is praktijk Kinesiologie Castricum een feit en ontvang ik mensen in alle leeftijden met uiteenlopende klachten en vraagstukken. Mijn missie is dat ik iedereen die er voor open staat de kracht van kinesiologie wil laten ervaren.

kinesioloog anja voelt aan het hoofd van een patient

In mijn manier van werken ben ik doelgericht en kijk ik samen met jou naar de oorzaken van de fysieke en/of psychische onbalans. Klanten zijn iedere keer weer verrast hoe ‘raak’ de uitslag van de spiertest is. Het lichaam heeft de antwoorden. Het enige dat wij hoeven te doen is stil zijn, zodat we het kunnen horen ‘spreken’. Als kinesioloog breng ik jouw lichaam in beweging, zodat je het kunt gaan verstaan.

Bij opleidingsinstituut Con Amore heb ik de opleiding Medische Basiskennis gevolgd en voltooid. Ik ken de medische rode vlaggen en weet wanneer ik moet doorverwijzen naar andere behandelaars, zowel complementair als regulier. Ik behaalde mijn diploma Welkin Psychosomatisch Kinesioloog aan het Welkin Kinesiologie College. Kinesiologie behandelingen bij Kinesiologie Castricum komen bij diverse zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding vanuit een aanvullend pakket. Check hiervoor je eigen verzekering.

 

Ben je nieuwsgierig wat kinesiologie voor jou kan betekenen?

Maak een afspraak bij mij in de praktijk via contact.

Meer over mijn achtergrond

Psychosomatische Kinesiologie

In deze 3-jarige opleiding leer ik het vak van psychosomatisch kinesioloog, waarbij ik de methodieken van de kinesiologie leer toepassen vanuit een holistisch perspectief. Hierbij kijk ik naar jou als geheel; structuur, biochemie en psyche. In mijn werkwijze maak ik gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropractie en voedingsleer. 

Medische basiskennis

In deze opleiding heb ik gedegen kennis opgedaan over het menselijk lichaam, al haar stelsels en alarmsymptomen. De lessen heb ik gevolgd bij artsen en psychologen met passie voor het complementaire veld, vanuit de overtuiging dat reguliere en natuurgeneeskunde elkaar aanvullen. Ik kan in mijn werk als kinesioloog hiermee medische klachten herkennen, waarbij ik gericht kan doorverwijzen indien nodig. 

Servant-Leadership

Tijdens deze opleiding leerde ik (her)kennen en waarderen dat een authentiek persoon zichzelf heeft geaccepteerd met al zijn kwaliteiten en beperkingen en niet de neiging kent zich voortdurend aan te passen aan zijn omgeving of zijn mening in te slikken. 

Master of Science in Policing
Canterbury Christ Church University

Getraind als onderzoeker neem ik niets zomaar voor waar aan en blijf ik altijd zelf kijken, luisteren en onderzoeken. Als klant ervaar jij dit in mijn open en nieuwsgierige basishouding als kinesioloog.

Bachelor of Social Work Music Therapy
University of Applied Sciences Utrecht

Deze opleiding heeft de basis gelegd voor mijn therapeutische houding en vorming. Het bracht mij de basis van de psychologie van de mens én leerde mij de waarde kennen van muziek als non-verbale expressie vorm bij onbalansen in het leven. Met name de elementen ritme, melodie en harmonie spelen in mijn praktijk een belangrijke rol in het werken met jou als klant. Dit kan zowel letterlijk als metaforisch worden gebruikt. 

Graag contact met Anja?

Dit kan via de mail, telefoon of het onderstaande contactformulier.

Er wordt zo spoedig mogelijk gereageerd.

Contact met Anja

*Vereist in te vullen

ADRES

Kinesiologie Castricum

Paulingstraat 3

1902CX, CASTRICUM

CONTACT

06 48 17 56 38

KVK EN BTW-id

KvK: 89870662

BTW: NL004767806B97

Paulingstraat 3

1902CX, CASTRICUM

06 48 17 56 38

AANGESLOTEN BIJ

vbag logo
rbcz logo
bottom of page